måndag 8 augusti 2011

Uppfyllda drömmar.......


......ett växhus vill vi ha så småningom, rätt stort, hemmabygge, uppmurad sockel. Men oj då! Vi var på Villab i Båstad och konstaterade att 14 kvm. är rätt stort ändå. De är nog lättare att köpa ett för montering, de hade bra erbjudande. Sagt och gjort.....vi beställde ett! Två veckor senade levereras detta.

Trädgården blir aldrig sig lik och vi rätt mycke erfarnare!
El och vatten är ju rätt bra att ha framme.....då måste gräsmattan grävas upp, plattor plockas upp och ner igen. Men ett jobb som känns skönt att ha gjort.
Gräva, gräva, flytta, plocka sten och försöka bli av med fyllning. I regn och rusk fixades detta ( alla grästorvor ligger på komunens mark, en remsa mellan grannen och oss).
Även om ritningar och instruktioner var mycket bra, är de svårt för den ovane. Men felmonteringar går ju att ändra.För att inte tala om hur tunga glasskivor kan vara och glas är ju inte att leka med. Lite skuvande och justerande så gick de att få dem på plats också.
En god bit på väg....
Här står vårt nya växthus på plats, jag har inte riktigt hunnit fatta det ännu. Plattor inne och utanför, SEN SKALL DE ODLAS OCH MYSAS I DE HUSET. Vi skall inte bara odla utan använda de som vårt uterum.

Men Henrik på Villab, hade du ärligt talat om för oss vilket jobb de var, hade vi nog inte gett oss på de nu!!
Fast gjort är gjort och nu är vi glada.

1 kommentar: